Jednoduchá nepečená sladkosť.
1. Otvorenú konzervu Salka si dáme do vodného kúpeľa - pozor aby nám nevyvrela voda. Varíme asi hodinu a pol až pokiaľ sa neskaramelizuje, občas premiešame.
2. Ceru si roztopíme, pridáme kakao, ktoré sme zmiešali s cukrom a spolu poriadne rozmiešame. Počkáme, kým sa začne čokoládová kaša variť, premiešame a odstavíme.
3. Čokoládovú masu dávame do papierových košíčkov - stačí 1 polievková lyžica na dno. Na to dávame 1 lyžicu skaramelizovaného salka a znova čokoládovú masu. Nakoniec dáme lentilky, ale až vtedy, keď má čokoláda takú konzistenciu, aby sa nám lentilky v čokoláde neutopili.
4. Dáme stuhnúť, ale nie do chladničky, pretože nám šuhajdy obelejú (na povrch sa dostane Cera).
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Jednoduchá nepečená sladkosť.
200 g | Cera |
---|---|
180 g | cukor práškový |
100 g | kakao |
1 ks | salko |
lentilky |