rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Šuhajdy

Jednoduchá nepečená sladkosť.

postup:

  • 1. Otvorenú konzervu Salka si dáme do vodného kúpeľa - pozor aby nám nevyvrela voda. Varíme asi hodinu a pol až pokiaľ sa neskaramelizuje, občas premiešame. 

  • 2. Ceru si roztopíme, pridáme kakao, ktoré sme zmiešali s cukrom a spolu poriadne rozmiešame. Počkáme, kým sa začne čokoládová kaša variť, premiešame a odstavíme. 

  • 3. Čokoládovú masu dávame do papierových košíčkov - stačí 1 polievková lyžica na dno. Na to dávame 1 lyžicu skaramelizovaného salka a znova čokoládovú masu. Nakoniec dáme lentilky, ale až vtedy, keď má čokoláda takú konzistenciu, aby sa nám lentilky v čokoláde neutopili. 

  • 4. Dáme stuhnúť, ale nie do chladničky, pretože nám šuhajdy obelejú (na povrch sa dostane Cera). 

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Šuhajdy

Jednoduchá nepečená sladkosť.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    -
  • Teplota
    pečenia:
    -
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
200 g Cera
180 g cukor práškový
100 g kakao
1 ks salko
lentilky

Produkt v recepte:
Cera

perníčky radia