rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Veľkonočný makovo-orechový veniec

Rozvonia celučký byt a budete sa zalizovať aj na druhí deň. Vyzerá veľmi zaujímavo a podľa fotoreceptu si ho ľahko urobíte.

postup:

  • Veľkonočný makovo-orechový veniec

    1. Kysnuté cesto som si pripravila v pekárni na chlieb. Najskôr pridáte tekuté zložky - mlieko, roztopený Palmarin a žĺtka. Do toho nasypete múku, droždie, cukor.

  • Veľkonočný makovo-orechový veniec

    2. Kým cesto vykysne, pripravíme si plnky do venca. U nás sú obľúbené aj orechová, aj maková. Orechovú zarábam s rumom a hrozienkami, kto má rád, môže pridať nutelu. Do makovej dávam jahodový džem.

  • Veľkonočný makovo-orechový veniec

    3. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenký obdĺžnik a naplníme plnkami. Opatrne zrolujeme a stočíme do venca. Celý koláčik poriadne potrieme vajíčkom, aby sa po upečení krásne leskol.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Veľkonočný makovo-orechový veniec

Rozvonia celučký byt a budete sa zalizovať aj na druhí deň. Vyzerá veľmi zaujímavo a podľa fotoreceptu si ho ľahko urobíte.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    160 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
400 g múka polohrubá
1 lyžička droždie (sušené)
3 lyžica cukor kryštálový
200 g Palmarín roztopený
2 ks žĺtok
2 dl mlieko vlažné
50 g orechy mleté
50 g mak mletý
2 lyžica rum
džem
hrozienka
nutela
perníčky radia