rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Vianočné kakaové pečivo

K čaju, ku káve ale hlavne na sviatočný stôl ako stvorené

postup:

  • 1. Múku, kakao a práškový cukor preosejeme do misy. Pridáme vanilkový cukor, nakrájaný zmäknutý Palmarin, vajce a žĺtok. Všetko zmiešame na pracovnej doske. Cesto zabalíme do fólie a necháme odpočinúť v chladničke 24 hodín.

  • 2. Na druhý deň cesto rozvaľkáme a vykrajujeme ľubovoľné motívy. Ukladáme na plech s papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 180 °C a pečieme asi 7 minút. Po upečení môžeme zlepovať ľubovoľným džemom alebo pre tých, čo džem neobľubujú, konzumujeme len tak. Pečivo, ktoré má vykrojené tiež vnútro, môžeme povešať na vianočný stromček a ozvláštniť si tak tohtoročnú výzdobu.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Vianočné kakaové pečivo

K čaju, ku káve ale hlavne na sviatočný stôl ako stvorené

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 14.12.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    7 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
150 g Palmarín
80 g Práškový cukor
20 g kakao
250 g polohrubá múka
1 ks vajce
2 lyžička vanilínový cukor
1 ks žĺtok

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia