Domáci chlebíček na každý deň.
1. Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Hnetieme aspoň 15-20 min. Na teplom mieste necháme vykysnúť.
2. Vykysnuté cesto vyváľame a sformujeme bochník. Bochník necháme podkysnúť. Rúru zapneme na 200°C a vyhrejeme. Do vyhriatej rúry, dáme bochník na plech alebo do nejakej vhodnej nádoby, potrieme studenou vodou a dáme piecť. Zároveň dáme do rúry aj mištičku z vodou. Ja používam na pečenie hlinené misky.
3. Pri tejto teplote pečieme 20-25 min, podľa typu rúry. Potom teplotu stiahneme na 120°C a pečieme ešte aspoň 20 min, aby chlebík vyzrel.
4. Po upečení chlieb z ľahka potrieme vodou a necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť!
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Domáci chlebíček na každý deň.
750 g | múka hladká T-650 |
---|---|
4 dl | voda |
1 dl | mlieko |
1 lyžica | ocot |
2 lyžička | rasca celá |
2 lyžička | soľ |
1 ks | zemiak varený (stredný) |
1/2 kocka | droždie |