rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Zemiakový chlieb

Domáci chlebíček na každý deň.

postup:

  • 1. Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Hnetieme aspoň 15-20 min. Na teplom mieste necháme vykysnúť.

  • 2. Vykysnuté cesto vyváľame a sformujeme bochník. Bochník necháme podkysnúť. Rúru zapneme na 200°C a vyhrejeme. Do vyhriatej rúry, dáme bochník na plech alebo do nejakej vhodnej nádoby, potrieme studenou vodou a dáme piecť. Zároveň dáme do rúry aj mištičku z vodou. Ja používam na pečenie hlinené misky.

  • 3. Pri tejto teplote pečieme 20-25 min, podľa typu rúry. Potom teplotu stiahneme na 120°C a pečieme ešte aspoň 20 min, aby chlebík vyzrel.

  • 4. Po upečení chlieb z ľahka potrieme vodou a necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť!

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Zemiakový chlieb

Domáci chlebíček na každý deň.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    45 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
750 g múka hladká T-650
4 dl voda
1 dl mlieko
1 lyžica ocot
2 lyžička rasca celá
2 lyžička soľ
1 ks zemiak varený (stredný)
1/2 kocka droždie
perníčky radia